Kategorier
Smarta lösningar

Programvara – välj rätt för dina behov

Att välja programvara är inte helt enkelt. Man ska alltid utgå från vilka behov man har – och detta oavsett om man är privatperson eller företag. Kort sagt: vad behöver du och vilka olika program kommer du att använda dig av extra mycket?

För de allra flesta så räcker det långt med att vanligt Officepaket där exempelvis Word, Excel och Outlook inkluderas och kommer som standard. För andra så kan man ha ett större behov av mer välutvecklad programvara där exempelvis program som stöder diagram finns och där man kan arbeta tillsammans med sina kollegor – oavsett var man befinner sig.

Hitta billig programvara

Rätt programvara utgår alltid från de egna behoven, men man kan också tänka mer långsiktigt. Var befinner du dig om några år och hur ser ert företag ut då? Genom att tänka mer långsiktigt och strategiskt så kan man slippa tunga investeringar i framtiden och istället ha en programvara som erbjuder lösningar som man kanske inte har behov av idag – men som man behöver om några år. En viktigt punkt att fokusera på – oavsett hur behoven ser ut – handlar om säkerhet.

Att cyberattacker bara riktas mot större aktörer och mot de riktigt stora drakarna är en myt. Över hälften av attackerna sker mot mindre företag och mot privatpersoner. Du kanske tror att du är säker och att ingen vill dig någonting illa, men det handlar då om en falsk trygghet: du måste välja en programvara som har ett välutvecklat skydd både mot cyber- och virusattacker.

Priset är givetvis en faktor att ta hänsyn till också. Billig programvara är emellertid inte synonymt med sämre sådan. Så länge du väljer från en erfaren leverantör och från ett väletablerat märke – Microsoft exempelvis – så garanteras du en bra lösning till riktigt bra priser. Det finns, kort sagt, klara anledningar till varför Microsoft är världsledande inom programvara.