Kategorier
Designtips

Flyttfirma Sollentuna – för- och nackdelar med en flyttfirma 

Har du funderat på att anlita en flyttfirma i Sollentuna för din kommande flytt? I så fall har du redan där gjort ett bra val. Att välja en flyttfirma vid en flytt i Stockholm är att välja den enkla vägen för en smidig flytt. 

Stockholm är en speciell stad att flytta i, så dels trafiken kommer att försvåra, men även andra utmaningar kan göra flytten tuffare att genomföra. Dels finns en stöldrisk, dels så är fastigheterna högre och bor du på en våning längre upp så blir också din flytt betydligt jobbigare. Dels så är det också svårt att lösa logistiken: hur många kompisar kan ställa upp – och hur kan du få tag i en flyttbil samt flyttkartonger? 

En flyttfirma är värd att betala för 

Att betala för en flyttfirma i Sollentuna och välja en heltäckande lösning för din flytt där allt från packning, uppackning, bärande, transport och exempelvis flyttstädning inkluderas är något som kommer att göra skillnad. 

Kostnaden är heller inte så hög sett till att det handlar om en bransch med hög konkurrens och därmed lägre priser. Dels så kan du numera också använda dig av Rut i samband med att du väljer professionell flytthjälp: det innebär att du kan dra av halva kostnaden för arbetet. 

Så hittar du rätt flyttfirma 

Som sagt: en flyttfirma är det bästa valet i samband med att flytta i Stockholm, men det handlar också om att välja rätt sådan. Här nedan är några tips för att hitta en seriös och pålitlig partner i den frågan: 

  • Erfarenhet. Hur länge har flyttfirman varit verksam? Det är en viktig fråga sett till att en flyttfirma i Sollentuna som klarat konkurrensen i många, många år också gör saker och ting på rätt sätt. En nyetablerad flyttfirma kommer med sämre erfarenhet och har inte samma djup i sina kunskaper. Där kan kostsamma misstag ske. 
  • Försäkringar. Se alltid till att det finns försäkring hos flyttfirman. Vad händer om saker går sönder eller försvinner? 
  • Referenser. Ett bra sätt att verifiera kvaliteten är att kontakta tidigare kunder. Omdömen på nätet ger en viss sanning, men är inte fullt pålitliga: ring alltid tidigare kunder. Finns inga sådana? Det säger en hel del, eller hur?